skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

Visita la curiosa Alhambra barcelonina de Sant Gervasi

Visita La Curiosa Alhambra Barcelonina De Sant Gervasi

Encara que sembli impossible la ciutat de Barcelona acull una rèplica de l’Alhambra de Granada, concretament al carrer Berlinès, 5.

L’edifici, que actualment acull diversos habitatges i segueix estant envoltat per un jardí preciós, és de dimensions molt més modestes comparades amb les de l’edifici original. Encara que l’exterior presenta elements típics de l’art neoàrab, com el disseny islàmic dels arcs, els capitells decorats amb impossibles formes geomètriques i unes vidrieres que tenyeixen de color l’interior del vestíbul, el més impressionant es troba a l’interior.

El possible origen d’aquest insòlit edifici es troba en una història d’amor que no s’ha pogut comprovar mai. Segons aquesta, aquest edifici va ser construït pel doctor alemany Otto Streitberger com a regal per a la seva dona, Rosario Petit, andalusa de naixement, quan van instal·lar-se a la Ciutat Comtal a principis del segle XX provinents de Berlín. La nostàlgia de Rosario va impulsar al doctor a regalar-li una casa que li recordés els seus orígens. Amb aquest propòsit, va adquirir uns terrenys als voltants del municipi de Sant Gervasi. En aquests terrenys, va una rèplica de l’edifici andalús. De fet, aquesta casa va ser la primera construcció que es va edificar en el que més tard seria conegut com a barri de Sant Gervasi.

Back To Top