Teatre Lliure de Gràcia

A8

El Teatre Lliure de Gràcia, creat el 1976, és un teatre situat a Barcelona i és considerat sense cap dubte com un dels més prestigiosos d’Espanya. Creat per un grup de professionals procedents del teatre independent barceloní, va destacar per la seva aposta pel teatre de text en català, la relectura dels clàssics i la seva aposta pel teatre contemporani. El Teatre Lliure no només és un espai d’exhibició, sinó que produeix muntatges propis, molts dels quals han estat exportats a altres ciutats europees i americanes. A les seves sales alterna el teatre, des del principi, amb la música i la dansa.

Després de 10 anys de camí, el 1987, va passar de ser una cooperativa a la fundació privada, la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona. El 2001 va inaugurar nova seu a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona, ​​a l’edifici que havia estat el Palau de l’Agricultura de l’Exposició Internacional de Barcelona (1929). La nova seu compta amb dues noves sales: el Teatre Fabià Puigserver, amb una capacitat de gairebé 800 espectadors i l’Espai Lliure, amb una capacitat d’uns 200 espectadors. Les sales estan equipades amb la tecnologia més avançada, que permet canviar en pocs minuts l’ordenament de les sales, canviant de lloc l’escenari i la platea, ampliant l’aforament, i facilitant el muntatge.

Al setembre de 2010 la primera seu del teatre al barri de Gràcia, que va haver de ser tancada el 2003, reobre les seves portes amb una profunda remodelació i adequació tècnica, amb el nom de Lliure de Gràcia.