Park Güell, l’herència de la família Güell a la ciutat de Barcelona

PARK GUELL 1509020556

El 1900 es va iniciar la construcció del popular Park Güell d’estil modernista a la ciutat de Barcelona, ​​una metròpoli moderna i cosmopolita que basava la seva economia en la potència de la seva indústria i que superava el mig milió d’habitants.

L’Exposició Universal de 1888 va posar de manifest a Europa i al món la puixança de la capital de Catalunya, i va impulsar la recerca d’un nou llenguatge artístic i de representació urbana.

El 1886 Eusebi Güell va confiar a Gaudí la construcció del seu nou habitatge, al Palau Güell, al carrer Nou de la Rambla, al casc antic de la ciutat. Més tard, el 1895, Gaudí va construir amb la col·laboració de Francesc Berenguer un celler vinícola al Garraf i el 1898 va projectar l’església de la Colònia Güell, on residien els obrers de la gran fàbrica tèxtil que l’industrial posseïa en les proximitats de Barcelona. Finalment, el 1900, Gaudí va rebre l’encàrrec de projectar el Park Güell.

Güell va entendre millor que cap altre dels seus contemporanis el sentit de l’arquitectura de Gaudí. Durant molts anys, la família Güell va residir a la casa pairal que hi havia als terrenys on es va ubicar la urbanització (actualment és un col·legi), mentre que Gaudí vivia en una de les dues cases que allà es van construir.

En vida de l’empresari, el parc ja era considerat una de les grans atraccions turístiques de Barcelona, ​​i la gran plaça es cedia sovint per a la realització d’actes catalanistes, balls de sardanes i altres esdeveniments de caràcter cívic i social.