skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

Museu Marítim de Barcelona, un referent a nivell europeu

Museu Marítim De Barcelona, Un Referent A Nivell Europeu

El Museu Marítim de Barcelona es troba ubicat a l’edifici de les Drassanes Reials de Barcelona, ​​un lloc emblemàtic històric ja que en el passat va estar dedicat a la construcció naval entre els segles XIII i XVIII, l’existència està documentada des de l’any 1243.

La seva construcció es va realitzar en una primera etapa entre els anys 1283 i 1328, i la segona entre 1328 i 1390. Amb posterioritat s’han realitzat reformes i ampliacions, mantenint-se bàsicament la seva estructura original i el seu estil gòtic. L’entrada es fa per un portal de mig punt format amb dovelles, sobre el qual hi ha un signe heràldic de la Diputació amb la data d’una reforma del segle XVII, i sobre ell un escut atribuït a Pere IV d’Aragó, el Cerimoniós. De planta rectangular, a cada angle tenia una torre, de les quals es conserven dues amb coronació de merlets, alguns trams de muralla i el portal de la Drassana o Santa Madrona.

L’interior té una divisió en deu naus gòtiques formades per pilastres rectangulars d’uns sis metres d’altura. De cadascuna surten quatre arcs de cadirat per formar el suport del sostre a dues aigües. Les mesures d’algunes de les naus són de 120 metres de longitud i entre 8,40 i 13,5 metres d’amplada, havent-hi una nau de 4,82 metres d’amplada. A la part posterior hi ha tres naus anomenades de la Generalitat, situades transversalment a les altres i construïdes l’any 1618.

Per encàrrec de la Diputació de Barcelona, ​​l’arquitecte Adolf Florensa va fer una restauració entre 1957 i 1966 per al seu ús po el Museu Marítim. A partir de l’any 1985, es van projectar nous canvis, amb objectiu d’una nova restauració del conjunt, pels arquitectes Esteve i Robert Terrades, passant de 4.000 m2 de l’any 1941 als 10000 m2 dedicats a exposició, 1500 a serveis i 2200 a jardins.

Back To Top