skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

  Tant el projecte d’arquitectura per a la rehabilitació integral de l’edifici com el d’interiorisme han estat realitzats per l’Inma Rabano i el Julio Romeo
  EstudiArquitecturaRR.eu

  Història de La Casa dels Barcos

  Construïda el 1854 per Joan Martí Alsina, pròsper comerciant i antic navegant, La Casa dels Barcos deu el nom als frescos murals que recorden els bergantins en què el propietari havia recorregut els mars i havia viatjat fins a Sud-amèrica durant la seva joventut.

  El barri de Gràcia, que en aquella època no pertanyia a la ciutat de Barcelona, era un emplaçament que oferia alhora tranquil·litat i bones vistes sobre la ciutat i sobre el mar.

  Un jardí bonic i esponerós, envoltat per un mur molt alt, completava en aquells moments la part posterior de la casa. Des del carrer, els vianants podien admirar els grans arbres i sentir el cant dels canaris, cosa que conferia a aquell indret una certa nostàlgia romàntica.

  En mans de la família de Joan Martí Alsina fins molt de temps després de la seva mort, que es va produir el 1909, La Casa dels Barcos va patir les penalitats de la urbanització i de la pressió immobiliària amb l’amputació del seu bonic jardí i l’abandonament gradual fins a l’any 2014, en què va ser comprada per convertir-la en un hotel.

  Al novembre de 2016, la casa del navegant es converteix en l’Hotel La Casa del Sol.
  A l’hotel, només l’exterior i l’arquitectura de les façanes són de l’època.

  Pel que fa al barri, tot i el pas del temps, Gràcia continua sent un lloc tranquil i autèntic, i hem volgut traslladar aquestes característiques al nostre establiment. El seu jardí vertical evoca l’esperit de l’antic propietari del lloc.

  Back To Top