skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

El Palau Reial Major, admirat des de l’any 1116

El Palau Reial Major, Admirat Des De L’any 1116

El Barri Gòtic acull la majoria de localitzacions històriques, culturals i rellevants de la ciutat de Barcelona, ​​i una de les més importants indiscutiblement és el Palau Reial Major.

Aquest constitueix una de les memòries arquitectòniques vives més representatives de la ciutat, construït sobre ruïnes visigodes i romanes, convertint-se en una de les construccions més antigues del Barri Gòtic (apareix en documentació històrica de l’any 1116). En el seu moment va ser designat com a residència dels Comtes de Barcelona i posteriorment dels Reis de la Corona d’Aragó. Al llarg de la seva història va ser remodelat en diverses ocasions, i fins i tot va ser cedit temporalment al Sant Ofici a principis del segle XVI. Posteriorment va ser ocupat per monges clarisses i algunes àrees van quedar ocultes pel que en ser declarat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional en 1931 va ser sotmès a un estricte procés de restauració.

Els seus principals atractius són el Saló del Tinell, fet construir pel rei Pere el Cerimoniós entre els anys 1359 i 1362 al mestre d’obres Guillem Carbonell. La capella palatina de Santa Àgata, de l’any 1302, obra del rei Jaume II d’Aragó i la seva esposa Blanca de Nàpols. En el seu interior es troba el retaule del conestable Pere de Portugal del pintor Jaume Huguet (1465). I el Palau del Lloctinent, de l’any 1549, encarregada la seva construcció pel rei Carles I a Antoni Carbonell, ha estat seu de l’Arxiu General de la Corona d’Aragó des de 1836 fins a a 1994.

Back To Top