skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

La Catedral de Barcelona

La Catedral De Barcelona

La catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l’arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. En el seu interior es troba la Capella del Sant Crist de Lepant, el retaule de la Transfiguració, el claustre i la Cripta en què descansa Santa Eulàlia. L’edifici de més de 1200 anys, és considerat un Bé d’Interès Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric Artístic Nacional.

La catedral està dedicada a la Santa Creu, la seva advocació principal, i a Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, una jove verge que, d’acord amb la tradició cristiana, va sofrir el martiri durant l’època romana. La dedicació del temple a la Santa Creu, molt poc habitual, és una de les més antigues del món cristià i probablement es remunta a mitjan segle VII. La dedicació a Santa Eulàlia es coneix des del 877, quan el bisbe Frodoí va localitzar les restes de la santa i les va traslladar solemnement a la catedral.

L’accés és totalment gratuït durant el culte i la pregària. De dilluns a divendres, de 8h a 12: 45h i de 17: 45h a 19: 30h. Els dissabtes canvia l’horari de tarda, de 17: 15h a 20h. Els diumenges, de 8h a 13: 45h i de 17: 15h a 20h. S’hi pot arribar mitjançant la línia 4 de metro Parada Jaume I i les línies d’autobús 45, V15 i V17.

Back To Top