skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

El barri de la Vila de Gràcia, història i cultura de Barcelona

El Barri De La Vila De Gràcia, Història I Cultura De Barcelona

El barri de la Vila de Gràcia, on es troba situat l’Hotel La Casa del Sol, és el tercer de Barcelona en rellevància, pel que fa a nombre d’habitants, i també per la història i cultura que emmagatzemen els seus carrers.

Dotat d’equipaments i de serveis educatius, sanitaris i socials, ofereix als seus residents una alta qualitat de vida en 1,3 km2 de trama urbana irregular formada per carrers estrets i setze places públiques, moltes d’elles emblemàtiques, on han transcorregut grans esdeveniments històrics de la Ciutat Comtal.

Aquest barri de Barcelona està perfectament connectat amb la resta de la ciutat amb transport públic, el qual s’ha potenciat més en aquesta zona per sobre del transport privat, que s’ha aconseguit reduir de manera dràstica eliminant dels carrers un gran nombre de vehicles, i ajudant a fomentar alternatives de transport saludables, com la bicicleta.

El comerç de proximitat, en què destaquen els dos principals mercats, Llibertat i Abaceria, també té un paper important en el barri de Gràcia de Barcelona, de la mateixa manera que la restauració, l’activitat artesanal, el disseny, la il·lustració i la producció cultural, en tots els seus vessants.

En els seus carrers es poden respirar història i cultura que encara perduren a les façanes i els espais més emblemàtics

Els veïns aprecien poder mantenir la identitat de poble amb una forta cohesió social, i és que Gràcia és un barri amb una gran tradició associativa, amb més de 250 entitats inscrites en el fitxer de l’Ajuntament de Barcelona, el 38% de les quals estan totalment dedicades a la cultura i mantenen des de fa molts anys una intensa activitat dia a dia. El barri de Gràcia, sens dubte, és un referent de la cultura popular que omple l’espai públic amb programacions que atrauen gent d’arreu del país i del món: la Festa Major, Sant Medir, els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia són manifestacions festives del barri que han arrelat en tota la ciutat i captiven els turistes que visiten la bonica ciutat de Barcelona.

Tot un honor poder compartir la nostra passió hotelera amb els nostres clients, oferint-los el projecte Hotel La Casa del Sol, edificat en aquest genuí barri barceloní, concretament a la plaça del Sol, 23.

Plaça del Sol

Back To Top