skip to Main Content

Els nostres clients són la nostra principal prioritat: actualització sobre el covid-19 i política de cancel·lació ampliada

Barcelona i la festa de Sant Joan, una tradició popular

Barcelona I La Festa De Sant Joan, Una Tradició Popular

La festa de Sant Joan es seguida a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. El motiu de la celebració és commemorar el solstici d’estiu, un esdeveniment pagà en el seu origen.

Aquesta festa que té lloc durant la nit més curta de l’any, se celebra de forma massiva a Barcelona, amb multitud d’activitats i celebracions, especialment a les zones de platja.

Tot i que la celebració més important té lloc la nit del 23 en la qual se sol gaudir de música, fogueres, coets i focs artificials fins a l’alba, el verdader dia festiu és el dia següent, el 24 de juny. El foc i les fogueres que s’organitzen signifiquen la eliminació dels mals auguris i les coses negatives de la vida. La coca de Sant Joan, acompanyada amb fruita confitada, crema o massapà s’acompanya amb un bon cava.

L’encesa de la Flama del Canigó, és sens dubte l’acte central més important en els diferents pobles i ciutats de la geografia catalana. A Barcelona, ​​la flama arriba a la Plaça Sant Jaume, acte en el qual també participen gegants i capgrossos i on es distribueixen les flames per encendre les fogueres dels diferents districtes de la Ciutat Comtal. Tot i així cada barri té la seva pròpia celebració amb sopars populars, fogueres, balls populars, diables i dracs que deixen anar foc per la boca, bestiari característic del folklore català amb pirotècnia i música tradicional.

Back To Top